ДПС дава на прокурор министърът на правосъдието заради златните паспорти.Този път

...
ДПС дава на прокурор министърът на правосъдието заради златните паспорти.Този път
Коментари Харесай

ДПС дава на прокурор министър Йорданова заради златните паспорти

ДПС дава на прокурор министърът на правораздаването заради  " златните паспорти ".

Този път повода е правосъдият министър Надежда Йорданова, която твърди, че адвокатски адвокатски фирми близки до Движение за права и свободи са имали присъединяване при придобиване на българско поданство против вложения, съобщи през днешния ден.бг.

" Заявяваме, че нито Движение за права и свободи, нито който и да е член на Движение за права и свободи, има каквато и да е връзка със " златните паспорти ", нито има адвокатска адвокатска фирма, която се занимава с придобиване на българско поданство против вложения. Настояваме прокуратурата да разпита министъра, тъй като очевидно тя има информация за " златните паспорти " и дано да бъде по този начин добра да я даде на проверяващите органи ", сподели Хамид Хамид.

" Но в случай че това е опит за отклонение на публичното мнение от предлагането на Движение за права и свободи за инспекция на всеки един паспорт, този номер няма да мине. Управляващите настойчиво бягат от тази инспекция и подават всевъзможни сходни данни, само че няма да позволим на лакеите на олигарха Прокопиев да отклоняват обществото мнение и да вършат клевети във връзка с Движение за права и свободи ", закани се той.

Според водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ очевидно става процедура на ръководещите да боравят единствено с медийни внушения.

" Такъв случай видяхме и с премиера Кирил Петков в петък, който още веднъж отвори тематиката за ББР и депутата Делян Пеевски ", уточни той.

Карадайъ цитира отговор от парламентарния надзор от август предходната година, когато министър председателят беше длъжностен министър на стопанската система, в който Петков твърди, че не се вижда непосредствено присъединяване на Пеевски с други кредитополучатели от ББР.

" Когато се подписва споделя - нямаме информация за Пеевски за ББР, в уеб страницата на Народно събрание са въпросите и отговорите, а който става дума за медийни внушения, към този момент приказва противоположното. Закононарушенията за тези хора станаха процедура. Явно Петков и самичък не си има вяра към този момент на своя автограф, само че и Конституционен съд сподели, че неговият автограф е лъжовен. От друга страна прокуратурата споделя, че неговите заявления имат осведомителен темперамент, към този момент всички знаем, че и за Петков е наясно, че неговият автограф няма никаква стойност ", разяснява водачът на Движение за права и свободи.

По думите му в това поле към този момент влиза и министърът на финансите Асен Василев.

" Пеевски е проверяван непрестанно, само че въпреки всичко видяхме тези дни по какъв начин Асен Василев разгласи обществено и се закани, че ще оказва напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите да правят нови проверки на Пеевски. Естествено непозволен напън, тъй като това е деяние, което не попада в пълномощията на министъра на финансите. Тези проверки, както разбрахме, ще се отнасят за към този момент ревизирани интервали, т. е. проверки на проверките, само че тук става въпрос за закана за непозволен напън на чиновници на Национална агенция за приходите ", сподели Карадайъ.

" Това поражда у нас подозрение за тези проверки на проверките и съгласно нас тези възможни проверки най - евентуално целят да обслужат само и единствено да легитимират възможни бъдещи медийни изявления в медиите на олигарха Иво Прокопиев и естествено за основаване на клевети и неистини в общественото пространство, само че за самия Асен Василев мога да кажа, че заставането му в услуга на олигархията ще докара до неговия неуспех, а може да докара и до неуспеха на цялото държавно управление ", предизвести той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР